96 575 01 25 - Carrer Cervantes, 10, 03770 El Verger, Alicante informacio@elverger.es

S’aproximen de nou les festes patronals del Verger, i ací tenim de nou “La Reconquesta del Vidre”!, una campanya de comunicació i sensibilització ambiental, promoguda per  Ecovidrio, amb estreta col·laboració amb la Generalitat Valenciana i la participació d’Ajuntaments, que fomenta la importància del reciclatge dels residus d’envasos de vidre durant les tradicionals festes de Moros i Cristians. Com sabeu, l’any passat, El Verger es va proclamar guanyador!.
Aquesta iniciativa pretén involucrar de nou a tots els agents implicats en les festes per a aconseguir que siguen més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient, a través de la seua participació activa amb el reciclatge de vidre.  “La Reconquesta del Vidre” es planteja com un concurs entre municipis, que competiran entre ells, per a ser la població que més quilos de vidre per fester recicla. A més a més, enguany comptem amb la novetat de l’existència de diferents categories per nombre de festers, on estan ATABALES (+ de 2300 festers), DARBUKAS (de 950 fins a 2300 festers) i DOLÇAINES ( fins a 950 festers) on es troba inclòs el nostre poble.
El municipi que més quilos de vidre per fester recicle, dins de la seua categoria, rebrà una ajuda econòmica per valor de 1.500 euros per a l’organització de les festes de Moros i Cristians de 2019.  A més, una “ecopatrulla” visitarà els principals dies de festes les poblacions adherides a la campanya per a animar a festers i ciutadans a participar en “La Reconquesta del Vidre”, així com també per informar-los del procés del reciclat del vidre i col·laborarà amb les filades amb la retirada de cubells que es vagen omplint i de buidar-los en els contenidors.
La iniciativa tindrà lloc entre el 13 i el 16 d’agost, on es pretén inculcar als ciutadans d’El Verger i especialment a les filades festeres de la importància de separar selectivament els residus d’envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Així doncs, se’ls farà entrega de cubells amb rodes equipats amb sistema ale-hop. A més a més s’instal·laran contenidors retolats amb la imatge de la campanya en les immediacions de cada una de les filades. També és remarcable l’existència d’un concurs entre les diferents filades del municipi, on es sortejarà un contenidor mini (iglú) decorat amb la imatge de la campanya i un lot de productes de la terra (vins i conserves) valorat amb 100€.
No obstant això en El Verger ja estem conscienciats sobre la separada selectiva del vidre, així ho confirmen les dades de 2017, on vam reciclar un total de 93.760 kilograms d’envasos de vidre, donant com a resultat una mitjana de 21,2 kilograms per habitant. A més a més el nostre poble es va proclamar guanyador de la “Reconquesta del Vidre” de l’any passat, essent el poble que més kilograms de vidre per fester va reciclar en tota la Comunitat Valenciana amb un total de 1313 kilograms per cada 100 festers. Tanmateix, és necessari incentivar i reforçar la praxis i la pràctica del reciclatge.
Tant és així, que el vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals. A més reciclant el vidre evitem el creixement dels abocadors, a més  de que és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. Donat que al utilitzar vidre reciclat en la fabricació de nous envasos no es fomenta la extracció de matèries primes de la naturalesa, evitant així l’erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn.
Aquest 2018, i amb tots aquests al·licients, no et quedes al marge, RECICLA VIDRE!

Pin It on Pinterest