96 575 01 25 - Carrer Cervantes, 10, 03770 El Verger, Alicante informacio@elverger.es

El Cinema, les arts escèniques i la robòtica, arriben al CEIP Segària. Els alumnes de primària s’ensenyaran a programar, dins del projecte d’innovació educativa “Programa tu Obra” , un robot humanoide que serà el protagonista, junt als alumnes, de l’obra de teatre de titelles o curtmetratge que ells mateixos realitzaran i dirigiran. El projecte, es una idea del Caleidoscopio, Start up de la Universitat Miguel Hernàndez d’Elx, i està recolzada pel regidor d’Educació de l’Ajuntament del Verger Enrique Chover.
Es tracta per tant d’un projecte amb doble valor. No sols ensenya als alumnes a programar i treballar amb alta tecnologia, com es el cas del robot, sino que tracta a través d’aquesta tecnologia, de que obtinguen una major consciència de l’entorn en què viuen, ja que el curt u obra de Titelles que creen deu de tindre un fi social o mediambiental.
“Programa tu obra”, busca la hibridació entre el món de la tecnologia, la cultura i les arts, i donarà començament en gener, després de les vacances nadalenques, amb la formació dels professors i tutors de les especialitats d’Informàtica a l’hora de portar endavant la programació dels robots, així com de Llengua i Literatura i Plàstica per al desenvolupament dels guions, vestuari i decorat.
Una vegada format el professorat, seran ells els que s’encarreguen d’ensenyar a l’alumnat el desenvolupament de guions en la classe de llengua, en plàstica i dibuix els decorats i vestuari, i en tecnologia e informàtica la programació dels robots. Entre tots deuran realitzar l’obra teatral de titelles o el curtmetratge.
La proposta preten anar més enllà i convertir-se en un projecte que cree sinergies entre estudiants. Per això, el 24 de maig, la Escola Politècnica Superior de la Universitat d’Alacant acollirà el event de “Programa tu obra”  on tots els centres participants presentaran els seus treballs i projeccions.
A més a més, el mateix dia, la Escola Politècnica acollirà també els events de La Fira Aèrea, amb la finalitat de construir drons socials i MOMO, projecte que unix curtmetratges d’animació amb Impressió 3D, que se està desenvolupant en la provincia alicantina. Dos projectes d’innovació educativa que El Caleidoscopio està desenvolupant en tota la Comunitat Valenciana.
En este curs els tres projectes conten amb la colaboració de la Universitat de Valencia, Servei de formació de professorat de la Conselleria d’Educació, Universitat Miguel Hernàndez d’Elx, la Universitat d’Alacant i un total de 66 Ajuntaments de tota la Comunitat Valenciana. A més a més, en el projecte participen també més de 1000 estudiants de Primària, ESO i Batxillerat i 87 centres educatius de les provincies de Valencia, Castelló i Alacant.

Pin It on Pinterest