L’Espai López Cabrera, la Federació Valenciana de Dolçaines i Tabals i Ajuntament d’El Verger han presentat al saló municipal de plenaris el I Concurs de Música de concert per a dolçaina solista i petit ensemble, que obri el termini d’inscripcions fins el 17 de setembre.
El representat de l’organització, Pasqual Salort, ha reivindicat que la iniciativa de l’Espai de Música Jove d’El Verger, reconegut per la Conselleria, s’emmarca dins de l’aposta de l’entitat per a aportar el seu granet de sorra amb la finalitat de seguir creixent en música tradicional. La convocatòria, segons detalla, parteix d’un format bianual per a que vaja alternant-se amb el Concurs de Composició de Música Festera, que ha aconseguit convertir-se en referencia en el mon de la dolçaina al llarg de les tres edicions celebrades.

POTENCIAR LA FIGURA DEL DOLÇAINER SOLISTA

“Tenim la necessitat de crear nous repertoris per a mantenir viva la flama d’aquest instrument tradicional combinant el futur, el present i el passat”, ha manifestat per a remarcar que es tracta d’una convocatòria inèdita per a potenciar la figura del dolçainer solista, front a la del conjunt de colles.
El també catedràtic de dolçaina del conservatori Joaquin Rodrigo de València ha aprofitat la compareixença per a agrair a la FVDiT i a l’Ajuntament el patrocini d’un esdeveniment que compta amb 2.000 euros de premi pel guanyador.
Per part de la federació, el seu president Juanjo Trilles ha elogiat la tasca portada a cap per l’Espai López Cabrera per a mantenir vius tots els camins en el mon de la dolçaina.
Per part dels representants municipals l’alcalde, Ximo Coll s’ha congratulat de que “l’Espai de Música faça possible aquest tipus de coses que permeten reobrir el ventall del mon de la cultura segura”, mentre el regidor de Cultura, Miguel Pou, ressenyava que aquesta institució és, hui per hui, una de les associacions més actives del municipi i ha mostrat la seua confiança en “la capacitat demostrada per a que El Verger compte amb un concurs d’aquest nivell amb instruments arrelats a la nostra tradició”.**

** Noticia publicada en Canfali Marina Alta

Últimes notícies

Notícies per categories

Històric de noticies