El proper diumenge 27 de setembre tindrà lloc al Verger la campanya “Mans al riu”, consistent en la neteja del llit del riu Girona al seu pas pel Verger. Es tracta d’una iniciativa organitzada per Fundació Limne amb la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient i Global Omnium. 
“Mans al Riu» és una campanya de voluntariat ambiental de la Fundació Limne, una entitat sense ànim de lucre enfocada a la restauració d’ecosistemes mitjançant la participació ciutadana. Aquesta
és una jornada de neteja de rius que s’organitza alhora en diversos municipis i que pretén visibilitzar l’estat dels nostres ecosistemes i fer una gestió responsable dels nostres residus. Des de Limne assenyalen que «cada any arrepleguem dels rius desenes de neveres, pneumàtics, bombones de butà, mobles o altres andròmines que no pertoquen a la natura». Per això, i amb ànim de resoldre el problema, durant el transcurs de la jornada els monitors informen els i les participants sobre el destí que correspon a cada residu, donant també detalls de la recollida municipal.
La jornada començarà a les 10 hores, amb punt de trobada a la Plaça de l’Esglèsia.  L’activitat, oberta a la participació de tota la ciutadania, té un marcat caràcter lúdic i didàctic, ja que, a més de millorar l’espai fluvial on s’actuarà, es farà incís en els mitjans que hi ha hui en dia per a gestionar els residus.
L’organització, amb ànim de proveir tot el material necessari, prega inscripció prèvia per mail (participa@limne.org) o telèfon (654.076.533). Este requisit serà indispensable, ja que l’organització compta amb un pla adaptat a la COVID-19 que inclou, entre d’altres, un aforament limitat a 20 persones per municipi.

Últimes notícies

Notícies per categories

Històric de noticies