La Serra de Segària és un dels dos elements naturals que marquen la personalitat d’El Verger junt amb el riu Girona. És una alineació muntanyosa bètica que s’estén de NE a SO i una barrera física que separa El Verger dels pobles veïns Benimeli i Beniarbeig. La Serra és compartida per les tres localitats esmentades, i també per les de Dénia i Ondara. La singularitat més destacada d’aquest bonic paratge de 94.000 m² d’extensió, és que té un vèrtex geodèsic de tercer ordre en el cim de la Segària de 506 m sobre el nivell del mar i la riquesa en patrimoni natural i cultural. Prova d’això son els paratges, coves, avencs, cims, fonts, etc., que es poden trobar en ella.
La seua longitud total és de 6 km i té una cresta més alta en el centre, amb dos sectors destacats: l’occidental que ocupa el 58% del total, sent el més extens, i l’oriental que completa el 42% restant. La serra es divideix a parts iguals entre la grandiositat de les seues parets rocoses, amb capritxoses formes i dissenys, i la magnífica panoràmica que ens ofereixen el riu Girona i la Vall de Gallinera, així com el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva. El cim més alt de la muntanya en el terme del Verger arriba als 459,6 m i el seu indret més conegut és la Penya Roja, a 251 m d’altura respecte al nivell del mar. Es tracta d’un lloc molt característic i, sobretot, d’una fita paisatgística per a tots els habitants d’El Verger, així com de les localitats veïnes. Així mateix, hi ha constància d’un assentament íber en aquest paratge.
La Penya Roja i la Serra de Segària són de gran importància i interés botànic pel fet que en ella es dóna la concentració més gran de flora protegida, endèmica, rara o amenaçada de la comarca. Entre elles destaquem: Falaguera (Asplenium majoricum), Orchis Italica, Carrasca (Quercus ilex ssp. Rotundifolia), Bracera Major o Centaurea de Segària (Centaurea segariensis).
Per la Serra de Segària discorre el sender PR-CV 415, el sender local SL-CV 109, que junt amb el nou sender local promogut per l’Ajuintament d’El Verger (SL-CV 161) connecten tots els espais naturals de la serra. Aquests senders són utilitzats pels visitants per accedir a les diverses coves, avencs, cims, assentaments o simplement per fer senderisme. Es tracta d’un paratge natural d’altíssim valor cultural, paisatgístic i protegit per les declaracions LIC Valls de la Marina i protecció ZEPA Montañas de la Marina.